Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Παίζοντας mySchool...στην έδρα του :-)

Με πρωτοβουλία της ΠΕΚΑΠ Αχαΐας και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας πραγματοποιήθηκε την
Πέμπτη 4 Δεκ 2014
(10:30-14:00)
ενημερωτική συνάντηση στο αμφιθέατρο του ΙΤΥΕ Διόφαντος με θέματα
·       Μαζική καταχώριση βαθμολογίας
·       Ρόλοι εκπαιδευτικών
·       Αποτελέσματα και βελτιώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της συνάντησης
      εργασίας της ΠΕΚΑΠ (Δευτέρα 1 Δεκ 2014)
·       Καλές πρακτικές
·       ΓΙΑΤΙ η ΠΕΚΑΠ ασχολείται με το θέμα του mySchool;
Με βάση το δίκτυο των μελών της αφουγκράζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο πλαίσιο της αξιοποίησης όχι μόνο του mySchool αλλά και γενικά των εργαλείων ΤΠΕ και με βάση το καταστατικό της, σαν επιστημονική ένωση, επιδιώκει να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων μελετώντας, αναλύοντας και προτείνοντας λύσεις.
·       ΓΙΑΤΙ η ΔΔΕ ασχολείται με το θέμα του mySchool;
Έχοντας την ευθύνη και το έργο διαχείρισης προσωπικού ωφελείται από την αξιοποίηση εργαλείων που διευκολύνουν το έργο της  Διοίκησης. Το εργαλείο όμως από μόνο του δεν έχει καμία αξία αν δεν τροφοδοτηθεί ΕΓΚΑΙΡΑ και ΕΓΚΥΡΑ με τα κατάλληλα δεδομένα. Αναζητεί λοιπόν τρόπους ώστε να έχει πρόσβαση γρήγορα στην "πληροφορία".
·       ΓΙΑΤΙ το mySchool υποστηρίζει και επιδιώκει τέτοιες συναντήσεις;
            Γιατί η καταγραφή και ανάλυση προβλημάτων μέσω του helpdesk δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δια ζώσης επικοινωνίας με έμπειρα στελέχη  της εκπαίδευσης. Το mySchool έχει σαν "εργοδότη" το ΥΠΑΙΘ αλλά τελικοί χρήστες είναι τα σχολεία. Δεν μπορεί να αγνοήσει τον τεράστιο   αριθμό χρηστών και τις ιδιαιτερότητες του κάθε σχολείου.


·       Ποιο είναι το κέρδος από τη σημερινή συνάντηση;

o   Η ομάδα ανάπτυξης θα ωφεληθεί γιατί θα γνωρίσει ακόμη καλύτερα το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία που είναι και οι τελικοί χρήστες της εφαρμογής της.

o   Η ΔΔΕ θα ωφεληθεί γιατί θα δοθεί η ευκαιρία να καθοδηγήσει τα σχολεία ώστε να καταχωρούν έγκαιρα τα δεδομένα που χρειάζεται για την διαχείριση των πληροφοριών

o   Η ΠΕΚΑΠ θα ωφεληθεί γιατί θα αναδείξει καλές πρακτικές που έχουν επιμεληθεί μέλη της από τις οποίες μπορούν να ωφεληθούν όλα τα σχολεία στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης της συγκεκριμένης εξωδιδακτικής εργασίας αποσυμφορίζοντας τον μεγάλο φόρτο εργασίας (που συχνά επιβαρύνει τα μέλη της) και είναι αποτέλεσμα "κακής" οργάνωσης.

             
·       Ποιος θα ωφεληθεί όμως περισσότερο από όλους;

 Τα ίδια τα σχολεία γιατί  
      (α) θα βελτιωθούν οι αναφορές
      (β) θα βελτιωθεί η διαδικασία μαζικής καταχώρισης βαθμολογίας
      (γ) θα προετοιμαστούν  καλύτερα για την έκδοση των βαθμών Α Τριμήνου
             ανταλλάσσοντας απόψεις και καλές πρακτικές.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου